Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

PORIADNE ZAKÚRTE: Slovensko čaká niekoľko veľmi mrazivých nocí a rán

Foto: TASR/Jozef Ďurník

Meteorológovia upozorňujú, že takýto silný mráz je v danom ročnom období a oblasti zriedkavý.

Bratislava 21. januára (TASR) - Slovensko čaká niekoľko veľmi mrazivých nocí a rán. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre mrazy výstrahy prvého a druhého stupňa. Platiť majú najbližšie tri noci až do rán.

Silné mrazy majú podľa webstránky SHMÚ zasiahnuť všetky kraje okrem Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského. Dnes v noci môže na niektorých miestach klesnúť teplota až na -19 stupňov Celzia. Platiť má výstraha prvého stupňa.

Výstraha SHMÚ - piatok 22.01.2016
Foto: SHMÚ

Výstraha prvého - najnižšieho stupňa pred nízkymi teplotami platí aj pre dnešnú noc, a to pre stredné a časť východného Slovenska. Teplota vzduchu môže poklesnúť na -15 až -19 stupňov Celzia.

Ďalšie dve noci má najmä v severnejších okresoch ešte prituhnúť. Teplota môže miestami klesnúť až na -22 stupňov Celzia. Týkať sa to má niektorých okresov z Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Tam má platiť výstraha druhého stupňa. V nižšie položených okresoch sa má pohybovať od -15 do -20 stupňov Celzia.

Vo vyššie položených okresoch Trenčianskeho, Prešovského a Žilinského kraja sa dnes môžu tvoriť aj snehové jazyky a záveje. SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa.