Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Piťo sa priznal, že nariadil popravu šéfa konkurenčných takáčovcov

Juraj Ondrejčák alias Piťo na hlavnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v pondelok 26. mája 2013. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Polícia väčšinu skupiny piťovcov rozložila po štyroch policajných akciách.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Šéf bratislavskej mafiánskej skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák sa priznal, že nariadil popravu šéfa konkurenčnej skupiny takáčovcov Jána Takáča. Informoval o tom denník Pravda, ktorému to potvrdil zdroj blízky polícii. Ako prvá priniesla informáciu televízia Markíza, ktorej to potvrdili viaceré zdroje.

Výsluch sa mal konať podľa denníka koncom marca a Piťo na ňom prisľúbil, že bude s vyšetrovateľmi spolupracovať. Na spoluprácu vyzval aj svojich "kamarátov".

Médiá pripomínajú, že Takáč zomrel 30. júla 2003 po tom, čo na neho strieľal člen piťovcov Ľuboš Zelman. Vyšetrovateľ obvinil z vraždy tri osoby, okrem Piťa aj Mateja Šalagu a Marka Orlíka, ktorí sa na likvidácii podieľali.

Polícia väčšinu skupiny piťovcov rozložila po štyroch policajných akciách. Denník pripomína, že posledná bola vlani v septembri, prvá v roku 2011.