Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Jedného z advokátov piťovcov prepustil dnes súd z väzby

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Tibora T. vzal Okresný súd Bratislava III do takzvanej kolúznej väzby, teda z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov.

Bratislava 5. júna (TASR) – Jedného z advokátov bratislavskej skupiny piťovcov Tibora T. prepustil dnes Krajský súd v Bratislave (KS) z väzby na slobodu, keď tak vyhovel jeho sťažnosti voči väzbe, do ktorej ho zobral nižší bratislavský súd koncom mája.

"Krajský súd v Bratislave dnes zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava III zo dňa 29. mája a rozhodol tak, že obvineného T. T. prepustil z väzby na slobodu. Dôvodom rozhodnutia odvolacieho (sťažnostného) súdu bolo, že neboli naplnené materiálne podmienky väzby. Podrobné odôvodnenie bude v písomnom vyhotovení rozhodnutia," uviedol dnes pre TASR hovorca KS Pavol Adamčiak. Podľa informácií TASR obhajca opustil brány bratislavskej väznice pred 14.00 h.

Tibora T. vzal Okresný súd Bratislava III do takzvanej kolúznej väzby, teda z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov. Advokát, ktorý zastupoval na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku piťovca Miroslava A., je obvinený zo zločinu marenia spravodlivosti a krivej výpovede. Polícia ho zadržala v pondelok 26. mája, keď ŠTS vyniesol verdikt nad skupinou piťovcov. Tibor K. podal voči rozhodnutiu Okresného súdu Bratislava III sťažnosť, o ktorej práve dnes rozhodoval KS.

Údajný šéf bratislavskej zločineckej skupiny piťovci Juraj O. (37), alias Piťo, pôjde do väzenia na 18 rokov. Rozhodol o tom v pondelok 26. mája ŠTS v Pezinku. Juraja O. potrestal za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. Spolu s ním súd odsúdil ďalších 13 obžalovaných.

Údajný šéf skupiny si má podľa súdu trest odsedieť v najprísnejšom väzení. Jeho pravá ruka Matej Š. (38), prezývaný Gaťa, má ísť do väzenia s minimálnym stupňom stráženia na sedem rokov. Súd ho odsúdil za členstvo v zločineckej skupine. Miroslav A. (40), s prezývkou Floxňa, ktorý mal mať v rámci skupiny na starosti obchod s drogami, si má podľa súdu odsedieť v najprísnejšom väzení 23 rokov. Práve jeho zastupoval advokát Tibor T., ktorý bol do dnes vo väzbe.

Tibor T. je aj advokátom obžalovaných v kauze takzvaného bankomatového gangu, kde je hlavné pojednávanie naplánované na pondelok 9. júna.