Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Plamienok pomáhal nevyliečiteľne chorým deťom aj v roku 2021

Na archívnej snímke riaditeľka neziskovej organizácie Plamienok Mária Jasenková. Foto: TASR Jaroslav Novák

Naša práca je o živote, chceme, aby deti mohli byť doma čo najdlhšie a mali sa čo najlepšie, uviedla riaditeľka organizácie Mária Jasenková.

Bratislava 4. marca (TASR) - Nezisková organizácia Plamienok pomáhala nevyliečiteľne chorým deťom aj v roku 2021. Celkovo pomoc poskytla 36 deťom, išlo prevažne o deti do piatich rokov, päť detí bolo mladších ako 12 mesiacov.

"Najviac nás teší skutočnosť, že až 19 detí sme prepustili po zlepšení ich zdravotného stavu. Naša práca je o živote, chceme, aby deti mohli byť doma čo najdlhšie a mali sa čo najlepšie," doplnila riaditeľka organizácie Mária Jasenková s tým, že rodinám pomáhali aj počas aktívnej nákazy koronavírusom.

Plamienok od roku 2002 bezplatne poskytuje nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom domácu paliatívnu liečbu a starostlivosť doma v okruhu dvoch hodín jazdy od Bratislavy. Od roku 2011 v Centre smútkovej terapie v Bratislave terapeuti Plamienka bezplatne poskytujú psychologickú, terapeutickú a poradenskú pomoc smútiacim deťom a ich blízkym, ako aj dospelým po strate dieťaťa.