Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Plénum v závere rokovania prebralo novelu Občianskeho zákonníka

Na snímke poslanci Národnej rady (NR) SR. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslanci prebrali aj novelu zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia od skupiny poslancov za SaS.

Bratislava 11. mája (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR prebrali v závere štvrtkového rokovania novelu Občianskeho zákonníka z dielne skupiny poslancov OĽANO a Sme rodina. Zámerom je zabrániť podvodom, ktoré sa dejú medzi manželmi pri rozvodoch a týkajú sa bezpodielového vlastníctva manželov.

Novela má tiež spresniť ustanovenia Občianskeho zákonníka, pokiaľ ide o primerané zadosťučinenie, vzhľadom na rôzny výklad tohto ustanovenia súdmi, "ktorý neraz nezodpovedá obsahu práva na ochranu osobnosti".

Poslanci prebrali aj novelu zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia od skupiny poslancov za SaS. Vyplýva z neho, že okruh ľudí považovaných za osoby s ťažkým zdravotným postihnutím by sa mal na účel poskytovania príspevku na opatrovanie rozšíriť o detských onkologických pacientov.

V rokovaní budú poslanci pokračovať v piatok (12. 5.) ráno. Podľa programu zverejnenom na webe NR SR by mali pokračovať prebratím novely zákona o Environmentálnom fonde. Jej zámerom je zefektívniť a urýchliť niektoré procesy vo fonde. V piatok poslanci zároveň nebudú hlasovať.