Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Po troch rokoch sa do NR SR vrátila debatná liga

Na snímke účastníci celoštátneho finále debatnej ligy v rokovacej miestnosti NR SR 27. apríla 2015 v Bratislave. Foto: TASR

Finálové kolo, ktoré sa po trojročnej prestávke opäť konalo v Národnej rade SR, otvoril predseda parlamentu Peter Pellegrini.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Rokovacia sála Národnej rady SR dnes patrila stredoškolákom – finalistom debatnej ligy. Finálové kolo, ktoré sa po trojročnej prestávke opäť konalo v Národnej rade SR, otvoril predseda parlamentu Peter Pellegrini. Hneď na úvod predseda NR SR vyjadril všetkým účastníkom a súťažiacim svoju podporu a vyzdvihol ich záujem o veci verejné, ako aj ich chuť diskutovať o aktuálnych témach a problémoch.

"Keď ma Slovenská debatná asociácia požiadala o návrat finálovej debaty do tejto rokovacej sály, ani na chvíľu som nezaváhal. Myslím si totiž, že toto pozoruhodné podujatie, ktoré je jediné svojho druhu na Slovensku, by malo vyvrcholiť práve v týchto priestoroch, ktoré dodajú finále slávnostný charakter. Chcem, aby ste si mohli vyskúšať, aké to je postaviť sa za tento rečnícky pult a zažiť nefalšovanú parlamentnú atmosféru," uviedol P. Pellegrini.

:


Predseda parlamentu zároveň vyjadril presvedčenie, že podaktorí zo šikovných študentov, ktorí dnes predviedli svoje nadanie a schopnosti, budú raz určite sedieť v parlamentných laviciach ako skutoční poslanci, alebo z nich vyrastú skúsení mladí lídri, potrební pre našu spoločnosť.

Vystúpenia stredoškolských študentov - debatérov v rámci celoštátneho finálového kola XVI. ročníka Slovenskej debatnej ligy, ktoré organizuje Slovenská debatná asociácia, bolo možné sledovať rovnako ako každú schôdzu Národnej rady SR z balkóna rokovacej sály, a taktiež v živom vysielaní na parlamentnej internetovej stránke www.nrsr.sk . Kancelária Národnej rady SR zabezpečila takýto priebeh podujatia so zámerom, urobiť finálovú debatu pre súťažiacich čo najautentickejšiu.