Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Počas Veľkej noci vyjde do ulíc viac policajtov

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Polícia bude pôsobiť najmä preventívne a zistené priestupky bude riešiť podľa závažnosti.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Polícia počas Veľkonočných sviatkov posilní dopravné a poriadkové hliadky na celom Slovensku. Ako TASR informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Denisa Baloghová, v teréne bude aj viac železničných policajtov a policajtov hraničnej a cudzineckej polície.

"S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami a prázdninami na školách je každoročne zvýšený presun vodičov, čím sa zvýši intenzita premávky na cestách," uviedla Baloghová s tým, že policajti budú podľa potreby usmerňovať premávku na nehodových úsekoch. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. "Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom, cyklistom a motocyklistom," dodala.

Polícia bude pôsobiť najmä preventívne a zistené priestupky bude riešiť podľa závažnosti. "Alkohol však v žiadnom prípade nepatrí na cesty, pretože jeho následkom môže vodič spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných podmienok neurobil," poznamenala Baloghová. Jazda v opitosti nad jedno promile je už niekoľko mesiacov trestným činom, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Na dodržiavanie najvyšších dovolených rýchlostí a zákazu požívania alkoholu sa budú policajti zameriavať najmä od soboty 7. apríla.

Od začiatku tohto roka do 1. apríla polícia eviduje na území Slovenska 59 vyhasnutých životov na cestách, čo je o osem menej ako v minulom roku. Na následky dopravných nehôd doposiaľ zomrelo 35 vodičov a spolujazdcov, štyria motocyklisti, 16 chodcov a štyria cyklisti. Celkovo došlo na slovenských cestách k 3078 dopravným nehodám.