Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Počasie zatváralo kúpaliská

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Mnoho umelých kúpalísk podľa Úradu verejného zdravotníctva SR prerušilo svoju prevádzku, prípadne fungujú iba cez víkend.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Návštevnosť kúpalísk bola počas celého týždňa nízka, a to pre chladné a daždivé počasie. Mnoho umelých kúpalísk podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR prerušilo svoju prevádzku, prípadne fungujú iba cez víkend. Povolenie na prevádzku malo na konci týždňa 159 umelých a 16 prírodných kúpalísk.

"Pre nepriaznivé počasie bola prerušená počas pracovného týždňa prevádzka kúpalísk v okrese Považská Bystrica, Púchov, Ilava, LTK "Izabela" vo Vyšných Ružbachoch, AquaFun PARK Veľká Lomnica a Kúpalisko Spišský Hrhov," informuje ÚVZ SR. Nevyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie na umelých kúpaliskách tento týždeň nezistili.

Problémy s vodou neboli ani na 16 prírodných kúpaliskách. Na niektorých s neorganizovanou rekreáciou si však na vodu treba dávať pozor. Zákaz kúpania v dôsledku premnoženia cyanobaktérií naďalej trvá na prírodných kúpaliskách Jazero Košice a RO Gazarka. Nevyhovujúca kvalita vody je tiež z rovnakého dôvodu na vodných plochách Zemplínska šírava - Medvedia hora, Lipovina, Nitrianske Rudno, Kanianka a Ružín. Kúpanie sa tam preto neodporúča.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.