Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Slovákov čakajú tropické dni, teploty môžu atakovať až 40 stupňov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Horúčavy, ktoré nás čakajú v nedeľu, 5. júla Foto: shmu.sk

V Bratislave dnes zaznamenali tropickú noc, čo znamená, že teplota tu neklesla pod 20 stupňov.

Bratislava 2. júla (TASR) – Slováci sa musia v najbližších dňoch pripraviť na veľmi horúce počasie. Počas najbližšieho víkendu by teploty mohli v južných častiach Slovenska vystúpiť až na 36 stupňov a budúci týždeň dokonca až na 38 stupňov Celzia. TASR informoval meteorológ Jozef Kozub zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).



„Počas víkendu bude horúce slnečné počasie, v nedeľu (5.7. – pozn. red.) vystúpia teploty až na 36 stupňov,“ povedal meteorológ. Horúce počasie bude pokračovať aj budúci týždeň, keď teploty v južných okresoch Slovenska dokonca môžu vystúpiť až na 38 stupňov.



Horúčavy, ktoré nás čakajú v pondelok, 6. júla
Foto: shmu.sk


O niečo chladnejšie počasie má byť podľa meteorológov na severe Slovenska, ale najmä v strede budúceho týždňa sa aj na Spiši, Orave či Kysuciach môže ortuť teplomera prehupnúť cez 30 stupňov. Okrem tropických dní, o ktorých meteorológovia hovoria vtedy, keď teplota presiahne 30 stupňov, však Slovákov čakajú aj teplé noci. „Na bratislavskej Kolibe sme v noci nadnes zaznamenali tropickú noc, čo znamená, že teplota tu neklesla pod 20 stupňov,“ uviedol Kozub. Podľa neho sa v južnej časti Slovenska vyskytnú takéto teplé noci aj v nasledujúcich dňoch.