Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Slovensko

POLÍCIA VYZÝVA VODIČOV: Pozor na poľadovicu na východe Slovenska

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník
Vodné dielo Gabčíkovo Foto: TASR/Štefan Puškáš

Silný vietor zastavil prepravu lodí cez Vodné dielo Gabčíkovo.

Prešov 10. januára (TASR) - Polícia vyzýva motoristickú verejnosť na zvýšenú opatrnosť pri prejazdne viacerých úsekov ciest na východe Slovenska. Dôvodom sú aktuálne poveternostné podmienky.

Týka sa to napríklad úseku II/542 Spišská Belá - Spišská Magura v okrese Kežmarok, kde zaznamenali dnes ráno výskyt poľadovice. Na diaľnici D1 medzi Prešovom a Košicami znížili pre poľadovicu dopoludnia rýchlosť na 100 kilometrov za hodinu.

"Vyzývame vodičov, aby na všetkých cestách Prešovského kraja prispôsobili jazdu vlastnostiam vozovky a svojim schopnostiam. Cesty sú mokré, v niektorých úsekoch sa tvorí poľadovica – zaznamenávame zvýšený počet kolízií motorových vozidiel," informovali TASR z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Hasiči absolvovali už viacero výjazdov v súvislosti s kolíziami na cestách. K nehode s účasťou viacerých motoristov došlo dnes ráno napríklad za Levočou na ceste 1/18, kde sa zrazili štyri autá. Pri nehode utrpelo zranenia šesť osôb, informovali TASR z operačného strediska Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Levoči.

Zasahovali aj hasiči z Dobšinej, ktorých dnes po 10.30 h vyslali k dopravnej nehode dvoch motorových vozidiel v obci Gočovo v okrese Rožňava. Zranenia utrpeli štyria ľudia. Podľa slov Zuzany Farkasovej z prezídia HaZZ jednu osobu museli privolaní hasiči vyslobodzovať z havarovaného vozidla.

Silný vietor na niekoľko hodín zastavil prepravu lodí cez Vodné dielo Gabčíkovo

Silný nárazový vietor na Žitnom ostrove sa utíšil, premávku lodí cez komory Vodného diela Gabčíkovo (VDG) obnovili dnes v popoludňajších hodinách bez obmedzení. Informoval o tom hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku, š. p., Ľuboš Krno.

Ako povedal, vráta VDG sa otvorili o 14.45 h a premáva už aj prievozná loď BD Vojka, ktorá prepravuje kompu medzi obcami Vojka nad Dunajom a Kyselica.

"Niekoľkohodinové obmedzenie sa dotklo siedmich nákladných lodí z Nemecka, Rakúska, Ukrajiny, Rumunska a Slovenska," ozrejmil Krno s tým, že opatrenie zaviedli z bezpečnostných dôvodov.


Slovenský hydrometeorologický ústav vydal dnes pred silným vetrom výstrahu 3. stupňa.
Foto: screenshot SHMÚ