Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Počet kolapsov z tepla ostáva naďalej vysoký

Na snímke sanitka odparkovaná na centrálnom príjme v Ružinovskej nemocnici v Bratislave v nedeľu 5. júla 2015. Foto: TASR/Michal Svítok

Riziko kolapsov ostáva vysoké aj počas ďalších dní, počas ktorých majú podľa predpovede meteorológov teploty dosiahnuť až 38 stupňov.


Bratislava 5. júla (TASR) - Zdravotní záchranári museli dnes pomáhať pri 128 prípadoch kolapsových stavov z tepla. Ide o približne rovnaké číslo ako v sobotu (4.7.), keď z horúčav skolabovalo 136 ľudí.

"V porovnaní so sobotou sa nemení to, že najviac prípadov bolo v Košickom a Prešovskom kraji, najmenej ich bolo tentoraz v Banskobystrickom kraji," uviedol pre TASR hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) Boris Chmel.

Ako dodal, riziko kolapsov ostáva vysoké aj počas ďalších dní, počas ktorých majú podľa predpovede meteorológov teploty dosiahnuť až 38 stupňov. Rizikom skolabovania sú viac ohrozené ženy. "Problém môžu mať napríklad i ľudia s kardiovaskulárnymi ochoreniami, vysokým krvným tlakom, ako aj starší ľudia," pripomenul Chmel.