Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Podmienky Procházku sú rozumné a triezve, tvrdí Sulík

Na snímke predseda strany Sloboda a solidarita (SaS) Richard Sulík Foto: TASR - Martin Baumann

Líder #Siete Radoslav Procházka po štvrtkovom (10. 3.) predsedníctve strany oznámil, že bude presadzovať osem bodov, ktoré by sa mali dostať do programového vyhlásenia novej vlády.

Bratislava 11. marca (TASR) - Priority strany #Sieť, ktoré musia byť podľa jej šéfa Radoslava Procházku v programovom vyhlásení novej vlády, sú rozumné a triezve. Týchto osem priorít tvorí dobrý základ pre ďalšie vyjednávani, povedal dnes novinárom líder SaS Richard Sulík, ktorý si prebral osvedčenie o zvolení za poslanca.

To, že je zároveň europoslancom, čo je nezlučiteľný post s členom NR SR, si uvedomuje a vyrieši to v pondelok (14. 3.). "Neujal som sa ešte mandátu poslanca NR SR, takže nie som v konflikte. Mám teraz niekoľko dní čas, ale je samozrejmé, že nemôžem byť poslancom aj tam aj tam. Budem to proaktívne riešiť," uistil.

Líder #Siete Radoslav Procházka po štvrtkovom (10. 3.) predsedníctve strany oznámil, že bude presadzovať osem bodov, ktoré by sa mali dostať do programového vyhlásenia novej vlády. Navrhuje, aby súčasťou vládneho programu bolo prijatie protischránkového zákona, schválenie osobnej hmotnej zodpovednosti politikov, zníženie dane z príjmu fyzických aj právnických osôb, predĺženie poberania príspevku na starostlivosť o dieťa z troch na päť rokov, servisný balíček pre podnikateľov, ktorého súčasťou bude aj úplné zdobrovoľnenie gastrolístkov, zrušenie dane zo straty a zvýšenie paušálnych výdavkov pre remeselníkov a poľnohospodárov.

#Sieť ďalej žiada urýchlenie výstavby R2 na Hornej Nitre, R3 na Orave a R4 na Zemplíne. Medzi prioritami je aj zvýšenie potravinovej sebestačnosti Slovenska na úroveň priemeru krajín EÚ, nárast verejnej investície do školstva o 30 percent v priebehu štyroch rokov a skrátenie čakacích lehôt na zdravotné výkony a umiestnenie do domovov sociálnych služieb.