Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

FOTO: Podnikateľ Marian K. a Pavol R. budú stíhaní na slobode

Na snímke vľavo Marian K. odchádza zo Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici, 23. júna 2018. Foto: TASR/Lenka Krošláková

Obidvaja sú obvinení v prípade falšovania zmeniek voči televízii Markíza.

Banská Bystrica 23. júna (TASR) - Podnikateľ Marian K., ako aj bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister Pavol R. budú stíhaní na slobode. Obidvaja sú obvinení v prípade falšovania zmeniek voči televízii. Rozhodol o tom v sobotu večer sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica.

"Súd neuznal dôvody na vzatie do väzby, prepustil oboch zadržaných zo zadržania s tým, že v najbližších dňoch bude rozhodovať Najvyšší súd SR, termín je 28. júna o 14.00 h," informoval právny zástupca Pavla R. Marek Para. Ďalšie stanovisko poskytnú až po rozhodnutí.

Ani jeden z obvinených sa k sobotnému rozhodnutiu súdu nevyjadril. Sťažnosť voči nemu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).
Na snímke Pavol R. odchádza zo Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici, 23. júna 2018.
Foto: TASR/Lenka Krošláková

"Sudca ŠTS skonštatoval existenciu dôvodného podozrenia spáchania trestnej činnosti oboma obvinenými, ale nezistil žiadne konkrétne skutočnosti odôvodňujúce útekovú, kolúznu, ako aj preventívnu väzbu u oboch obvinených," potvrdila pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Sudca ŠTS v sobotu o tomto prípade rozhodoval od 14.00 h, kedy obidvoch obvinených priniesla polícia v putách.
Na snímke vpravo Marian K. odchádza zo Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici, 23. júna 2018.
Foto: TASR/Lenka Krošláková

Obvinenia boli voči podnikateľovi Marianovi K. a bývalému riaditeľovi TV Markíza a exministrovi hospodárstva Pavlovi R. vznesené v prípade falšovania televíznych zmeniek v hodnote 70 miliónov eur.

Národná kriminálna agentúra zadržala Mariana K. v stredu (20.6.). Vo štvrtok ráno prišiel na policajné prezídium Pavol R. Po výsluchu opustil policajnú budovu, neskôr ho polícia zadržala. Obvinení absolvovali vo štvrtok výsluch pred vyšetrovateľom.
Na snímke vpravo Marian K. odchádza zo Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici, 23. júna 2018.
Foto: TASR/Lenka Krošláková