Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Podozrením z volebnej korupcie v Jarovniaciach sa má zaoberať ÚŠP

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podstata oznamovaného konania spočíva v poskytovaní úplatkov vo výške od desať eur do 25 eur.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Trestným oznámením podaným pre podozrenie z volebnej korupcie vo volebnom obvode obce Jarovnice v okrese Sabinov sa bude zaoberať Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne Generálnej prokuratúry (GP) SR a ÚŠP Zuzany Drobovej.

"Z dôvodu vecnej príslušnosti Krajská prokuratúra Prešov dňa 15. decembra postúpila na ÚŠP trestné oznámenie, ktoré nie je opatrené podpisom a identifikačnými údajmi podávateľa, a ktoré bolo podané do podateľne krajskej prokuratúry dňa 14. decembra," priblížila hovorkyňa.

Trestné oznámenie bolo sformulované pre podozrenie z trestného činu volebnej korupcie. "Podstata oznamovaného konania spočíva v poskytovaní úplatkov vo výške od desať eur do 25 eur tým voličom, ktorí po vykonaní volebného aktu vo voľbách do Národnej rady SR dňa 30. septembra 2023 vo volebnom obvode obce Jarovnice preukázali odovzdanie svojho voličského hlasu pre konkrétny politický subjekt, a to predložením fotografie nimi odovzdaného hlasovacieho lístka," dodala. Na tento účel mala byť vyčlenená suma vo výške 100.000 eur.