Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Podpisovanie memoránd medzi stranami a ZMOS bude pokračovať v pondelok

Na archívnej snímke predseda Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik. Foto: TASR Jaroslav Novák

V pondelok (11. 9.) ich podpíšu hnutia Progresívne Slovensko a Sme rodina. Na september je taktiež naplánovaný podpis memoranda so stranou Smer-SD.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Podpisovanie memoránd medzi politickými stranami a Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude pokračovať. V pondelok (11. 9.) ich podpíšu hnutia Progresívne Slovensko a Sme rodina. Na september je taktiež naplánovaný podpis memoranda so stranou Smer-SD. TASR o tom informovala poverená ústredná riaditeľka kancelárie združenia Zuzana Špačeková.

"Podpísanie memoranda o spolupráci medzi ZMOS a politickou stranou je obojstranný záväzok spolupráce na dosahovaní vytýčených priorít členských miest a obcí ZMOS, ale najmä budovanie vzájomného partnerstva spolupráce s pozitívnym vplyvom na každodenný život našich miest a obcí v deviatom volebnom období 2023 - 2027," povedal predseda združenia Jozef Božik.

Nie všetky politické subjekty sa podľa neho zaviazali k plneniu ich priorít v plnom znení a rozsahu. Prioritami sú sociálna oblasť a zdravotníctvo, životné prostredie, stavebná agenda, oblasť regionálneho rozvoja, financovania či definovanie miestnych územných samospráv.

Memorandum podpísal ZMOS v piatok s Republikou, KDH a SNS. Taktiež aj so stranami Hlas-SD a SaS.