Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO: Policajný vyšetrovateľ konfrontuje Pavla R. a Mikuláša Č.

Na snímke obvinený Pavol R. prichádza na konfrontáciu s Mikulášom Č. v Bratislave 6. februára 2018. Foto: TASR - Pavol Zachar

Obaja budú sedieť tvárou v tvár, pričom budú odpovedať na jednotlivé otázky vyšetrovateľa.

Bratislava 6. februára (TASR) – Policajný vyšetrovateľ v utorok v budove policajného prezídia v Bratislave vykonáva konfrontáciu medzi obvinenými Pavlom R. a Mikulášom Č. Bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister hospodárstva sa tak s bývalým bossom banskobystrického podsvetia Mikulášom Č. stretol zoči-voči.

"Chcel by som sa opýtať pána vraha, dokonca pána niekoľkonásobného vraha, prečo tak odporne klame a kto ho na to naviedol," povedal Pavol R. prítomným novinárom pred samotným úkonom.

Jeho obhajca Marek Para pripomenul, že samotnú konfrontáciu vedie vyšetrovateľ, pričom jeho klient a obvinený Mikuláš Č. budú sedieť tvárou v tvár. "Budú odpovedať na jednotlivé otázky vyšetrovateľa," skonštatoval. Dodal, že Pavol R. je pripravený vypovedať.

Približne štvrťhodinu pred príchodom Pavla R. vošla iným vchodom do budovy policajného prezídia kolóna troch vozidiel s policajnými kukláčmi. Pravdepodobne viezli Mikuláša Č.

Na snímke policajná eskorta priváža bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Č. na konfrontáciu vo veci obvineného Pavla R. v Bratislave 6. februára 2018.
Foto: TASR - Pavol Zachar


Bývalý minister hospodárstva Pavol R. je obvinený, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Okrem iných mal proti nemu vypovedať práve bývalý šéf banskobystrického podsvetia Mikuláš Č., ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.



Okrem Pavla R. čelia obvineniu v tejto veci aj Miloš K., Róbert L. alias Kýbel a Mikuláš Č.

Krajský súd v Bratislave prepustil obvineného Pavla R. na slobodu dňa 21. novembra minulého roka. Zároveň mu však uložil povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka, nosiť elektronický náramok či zákaz vycestovať do zahraničia.