Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Policajt a konateľ firmy obvinení z korupcie zostávajú vo väzbe

Ilustračné foto Foto: TASR

Vyšetrovateľ inšpekčnej služby vzniesol príslušníkovi národnej protikorupčnej jednotky obvinenie za pokračovací zločin prijímania úplatku.

Bratislava 21. júna (TASR) - Policajt Martin S. a konateľ firmy Michal K. obvinení z korupcie zostávajú vo väzbe. Senát Najvyššieho súdu (NS) SR ich sťažnosť proti vzatiu do väzby zamietol.

"Senát NS SR zamietol aj sťažnosť prokurátora proti nevzatiu do väzby Jána M. a Martina A. Obe sťažnosti boli zamietnuté z dôvodu, že ich senát NS SR považuje za nedôvodné," povedala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

O vzatí oboch mužov do väzby rozhodol v piatok (15.6.) sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica. Dôvodom bola obava, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov na slobode.

Ďalšie dve obvinené osoby, Jána M., príslušníka národnej protikorupčnej jednotky a Martina A. prepustil zo zadržania, stíhať ich budú na slobode, čo potvrdil aj NS SR.

Inšpekcia ministerstva vnútra zadržala dvoch policajtov a dvoch civilistov v stredu 13. júna. Prípad má podľa medializovaných informácií súvisieť s firmou Vassal EKO a nelegálnou skládkou odpadu v Podunajských Biskupiciach.

Vyšetrovateľ inšpekčnej služby vzniesol príslušníkovi národnej protikorupčnej jednotky obvinenie za pokračovací zločin prijímania úplatku. Policajt z okresného riaditeľstva okrem zločinu prijímania úplatku čelí aj obvineniu z prečinu ohrozovania dôvernej skutočnosti v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Ostatní majú na krku obvinenie za pokračovací prečin podplácania.