Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Policajta pre nečinnosť sudcu nesúdili, pracuje na ministerstve vnútra

Ilustračné foto FOTO TASR

Problémy na bratislavskom dopravnom inšpektoráte odhalila inšpekcia ministerstva vnútra.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Jeden z piatich policajtov, ktorí mali byť v minulosti zapletení "do kšeftovania" s vodičskými preukazmi, pracuje vo vedúcej pozícii na ministerstve vnútra. Ako dnes vo svojom hlavnom spravodajstve upozornila televízia Markíza, ani jedného z policajtov napriek obžalobe nakoniec nesúdili.

Problémy na bratislavskom dopravnom inšpektoráte odhalila inšpekcia ministerstva vnútra. Voči policajtom následne vzniesli obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s falšovaním a pozmeňovaním verejnej listiny. Napriek tomu, že prokurátor vzniesol obžalobu, sudca Pavol Dekánek nikoho nepredvolal, ani nevytýčil pojednávanie. Po piatich rokoch tak došlo k premlčaniu skutku, informovala televízia Markíza.

Ladislav Márton, ktorý vtedy šéfoval policajnému oddeleniu, kde sa problémy zistili, dnes pôsobí na ministerstve vnútra ako civilný zamestnanec v pozícii riaditeľa dopravy na Sekcii hnuteľného a nehnuteľného majetku. Prečo v prípade nedošlo k vytýčeniu pojednávania, podľa svojich slov nevie. Ministerstvo vnútra argumentuje, že okrem iných podmienok predložil pri súčasnom nástupe do funkcie čistý výpis z registra trestov.