Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Policajti si na začiatok školského roka posvietia na vodičov

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Zamerajú sa hlavne na priechody pre chodcov, školy, zastávky hromadnej dopravy osôb a parkoviská.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Policajti si pri príležitosti začiatku školského roka posvietia na vodičov. Do 10.30 h dnes preto bude v Bratislavskom kraji prebiehať kontrola zameraná na ochranu školskej mládeže.

"V rámci kontroly sa policajti služby dopravnej a poriadkovej polície zamerajú na disciplinovanosť vodičov najmä v blízkosti priechodov pre chodcov, škôl, zastávok hromadnej dopravy osôb a na parkoviskách," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Osobitnú pozornosť budú policajti venovať predovšetkým odhaľovaniu dopravných priestupkov, ktoré sú hlavnými príčinami vážnych dopravných nehôd, dodržiavaniu zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi vozidiel, kontrole dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel.

"Touto cestou polícia opätovne žiada vodičov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, správali sa zodpovedne, ohľaduplne a predišli tak neželaným udalostiam na cestách," uzavrela Mihalíková.