Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Policajti kontrolovali vodičov kamiónov, udelili niekoľko pokút

Kontrola motorových vozidiel Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Prešove na ceste pred Svidníkom v smere od Prešova. Foto: TASR/Milan Kapusta

Kontrolu robili v súvislosti s nedávnym prípadom jazdy vodiča kamióna v protismere na obchvate v Bratislave.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Policajti počas uplynulej noci skontrolovali niekoľko desiatok nákladných áut a udelili niekoľko pokút. Kontrolu robili v súvislosti s nedávnym prípadom jazdy vodiča kamióna v protismere na obchvate v Bratislave. Informoval o tom krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Počas kontroly udelila polícia vodičom nákladných áut v Bratislavskom kraji tri pokuty vo výške 850 eur. Krátko pred pol piatou ráno zastavili policajti aj 63-ročného vodiča kamióna, ktorému v dychu namerali 0,48 promile alkoholu. Zadržali mu vodičský preukaz a udelili pokutu.

Policajti sa zamerali nielen na kontrolu zákazu požívania alkoholu alebo inej návykovej látky u vodičov, ale aj na dodržiavanie povinností vodiča vozidla, prevádzkovateľa vozidla a správcu komunikácie, kontrolu technického stavu motorových vozidiel a odhaľovanie priestupkov.

"Vo vykonávaní kontrol, ktorých cieľom bude pozitívne ovplyvniť dopravnobezpečnostnú situáciu na území Bratislavského kraja, budeme aj naďalej pokračovať," doplnil Szeiff.