Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Polícia dnes začína dopravno-bezpečnostné akcie na celom Slovensku

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Akcia bude zameraná na zníženie nehôd najmä na železničných priecestiach a v ich tesnej blízkosti.

Bratislava 14. augusta (TASR) - Policajti dnes začínajú na celom Slovensku dopravno-bezpečnostná akciu zameranú na zníženie nehôd najmä na železničných priecestiach a v ich tesnej blízkosti. Od začiatku roka zaznamenala polícia 61 nehôd na zabezpečených železničných priecestiach a 17 na priecestiach bez závor a bez svetelných výstražných zariadení. Len za posledný mesiac eviduje deväť takýchto nehôd, informovala Denisa Baloghová z Prezídia PZ.

V piatok (15.8.) sa polícia zameria na kontrolu dodržiavania stanovených rýchlostí, zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, kontrolu spôsobu jazdy vodičov a nesprávne predchádzanie. V tomto roku najčastejším porušením dopravných predpisov bolo prekročenie maximálnej stanovenej rýchlosti (3893 prípadov), ďalej povinnosť zastaviť vozidlo na príkaz dopravnej značky “Stoj, daj prednosť v jazde“, alebo na signál so znamením „Stoj“ a tiež zákaz predchádzania, ktorý porušilo 260 vodičov. Povinnosť zákazu zastavenia a státia vyplývajúci z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia porušilo 89 vodičov.

Od pondelka (18.8.) do nedele (24.8.) sa začína medzinárodná akcia TISPOL, počas ktorej sa policajti zamerajú na odhaľovanie priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, najmä na nedodržanie predpísaných rýchlostí. A to nielen na slovenských cestách, ale vo všetkých európskych štátoch, ktoré združuje medzinárodná stavovská organizácia TISPOL.