Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Bombová hrozba vo vlakoch ovplyvní aj spoje na Slovensku

Na snímke vagóny železničného dopravcu RegioJet, ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Polícia zastavila v Česku vlaky prepravcov RegioJet a Leo Express.

Bratislava 1. februára (TASR) - Bombová hrozba týkajúca sa vlakov českých dopravcov RegioJet a Leo Express ovplyvní aj spoj smerujúci na Slovensko. TASR to potvrdil hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

"Aktuálne polícia uskutočňuje vyšetrovanie v niekoľkých našich spojoch vrátane spoja RJ1003 z Prahy do Košíc, ktorý čaká na povolenie na ďalšiu cestu v stanici Hranice na Morave," informoval Ondrůj.

Prepravca podľa hovorcu postupuje podľa pokynov polície a čaká na ukončenie vyšetrovania a povolenie na ďalšiu jazdu. "Celá vec je, bohužiaľ, nepríjemná najmä s ohľadom na cestujúcich a omeškanie príjazdu vlakov do ich cieľových staníc," uviedol Ondrůj.

Polícia podľa neho aktuálne ukončuje prehliadky súprav vlakov RegioJet. V jazde zatiaľ nepokračuje medzinárodný spoj RegioJet 1003 z Prahy do Košíc. Polícia v stanici Hranice na Moravě stále robí prehliadku súpravy. "Aj tento spoj bude v jazde pokračovať ihneď, ako to polícia dovolí," povedal Ondrůj.

Polícia zastavila v ČR vlaky prepravcov RegioJet a Leo Express. Informáciu o možnom bombovom útoku poskytla polícii spoločnosť Leo Express, ktorá na sociálnej sieti zaznamenala správu, že vo vlakoch oboch súkromných prepravcov sa nachádza bomba.

Anonym nahlásil bombu o 8.00 h, mala vybuchnúť 180 minút po oznámení. Niektoré vlaky preto zo staníc ani neodišli. Polícia zastavuje vlakové súpravy v staniciach po celej Českej republike, prehľadáva ich a evakuuje pasažierov.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) podľa hovorkyne Martiny Pavlikovej zatiaľ nezaznamenali žiaden problém na slovenských tratiach. "Vlaky u nás jazdia podľa grafikonu," uviedla. Spoj spoločnosti Leo Express má príchod na Slovensko v nočných hodinách.