Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

UŽ ICH MAJÚ: Polícia chytila duo, ktoré malo vykrádať byty po celej SR

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

So zadržanými osobami vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony.

Bratislava 11. januára (TASR) - Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici vo štvrtok (10. 1.) v noci zadržali dve podozrivé osoby, po ktorých pátrali niekoľko týždňov. Tie boli podozrivé z vykrádania bytov po celom Slovensku. Taktiež majú na svedomí aj drogovú trestnú činnosť. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

"Jedna z osôb je dôvodne podozrivá, že páchala sériovú majetkovú trestnú činnosť v Banskobystrickom, Žilinskom a Prešovskom kraji, pričom išlo o krádeže vlámaním do bytov a rodinných domov," uvádza polícia. K zadržaniu podozrivých osôb došlo podľa policajtov vďaka "výbornej spolupráci policajtov na operatívnej úrovni" z Banskobystrického, Trnavského, Prešovského a Žilinského kraja.

Kriminalisti strávili v službe množstvo hodín už počas vianočných sviatkov, záveru roka 2018, ako aj v novom roku, aby zabránili páchaniu tejto trestnej činnosti, ktorá je pre občana tak závažným zásahom do súkromia. Podľa uvedených informácií mohlo byť vykradnutých najmenej 25 bytov v ôsmich okresoch troch krajov.

"So zadržanými osobami vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony, preto podrobnejšie informácie zverejníme, až keď nám to dôkazová situácia dovolí," dodávajú policajti.