Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Polícia chytila myzofila. Na zastávkach MHD útočil na ženy fekáliami

Na kombosnímke identikity podozrivého muža Foto: TASR

Podľa polície ide o medializované prípady pravdepodobného myzofila páchajúceho protiprávne konanie v rôznych častiach Bratislavy.

Bratislava 25. novembra (TASR) – Bratislavský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 24-ročnému Martinovi M. z Bratislavy pre šesť prípadov prečinu výtržníctva a pre prokurátora spracoval podnet k návrhu na vzatie obvineného Bratislavčana do vyšetrovacej väzby. Podľa polície ide o medializované prípady pravdepodobného myzofila páchajúceho protiprávne konanie v rôznych častiach Bratislavy. TASR informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

„Pozitívny výsledok nastal po preverovaní informácie od občana zo dňa 23. novembra, kedy policajtom oznámil, že na zastávke električiek na Námestí svätého Františka v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa nachádza podozrivý muž potretý fekáliami,“ uviedla Kurucová.

Následne na autobusovej zastávke MHD Segnerová policajné hliadky vypátrali podozrivého muža, zašpineného od fekálií.

Policajti vykonali v rámci vyšetrovania rekogníciu, pri ktorej tri poškodené ženy v osobe podozrivého jednoznačne spoznali muža, ktorý mal na ne zaútočiť fekáliami. Strážcovia zákona vykonali v bydlisku zadržaného muža po súhlase sudcu pre prípravné konanie aj domovú prehliadku a taktiež konfrontáciu medzi obvineným a poškodenou, výsledkom ktorej bolo doznanie sa obvineného k spáchaniu skutkov na území Bratislavy.

Muž čelí obvineniu pre skutky, ktorých sa mal dopustiť dňa 13. apríla v električke MHD, 4. mája na Svrčej ulici v Karlovej Vsi, 24. mája na zastávke Damborského v mestskej časti Dúbravka, 28. júla na zastávke električiek Nad Lúčkami v smere do centra mesta v Karlovej Vsi, 30. októbra na električkovej zastávke Segnerova a 25. októbra na Záhradníckej ulici v Ružinove.

„Ďalšia trestná činnosť v súčasnosti už obvineného Bratislavčana sa naďalej preveruje. Ostatné okolnosti sú predmetom vyšetrovania,“ uzavrela Kurucová.