Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Polícia vykonáva najdlhšiu obhliadku miesta činu vo svojej histórii

Polícia Slovenskej republiky realizuje v blízkosti mesta Hlohovec najdlhšiu obhliadku miesta činu vo svojej histórii. Foto: Polícia SR

Vzhľadom na poveternostné podmienky a bezpečnostné riziká vykonáva Polícia SR túto činnosť v nočných hodinách a s použitím rôznych ochranných prostriedkov.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Polícia Slovenskej republiky realizuje v blízkosti mesta Hlohovec najdlhšiu obhliadku miesta činu vo svojej histórii. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru v súčinnosti s pracovníkmi kontrolných chemických laboratórií sekcie krízového riadenia MV SR a Prezídia Hasičského a záchranného zboru realizuje výkon obhliadky miesta činu na mieste protiprávneho uloženia nebezpečného odpadu v areáli odpadového hospodárstva 'Vlčie hory' v blízkosti mesta Hlohovec," uvádza polícia.



Vzhľadom na poveternostné podmienky a bezpečnostné riziká vyplývajúce z manipulácie s rôznymi nádobami obsahujúcimi nebezpečné tekuté odpady vykonáva Polícia SR túto činnosť v nočných hodinách a s použitím rôznych ochranných prostriedkov.

"Cieľom činnosti je presne identifikovať všetky druhy nebezpečného odpadu a jeho množstvo, pričom tieto informácie sú rozhodujúce pre určenie rozsahu protiprávneho konania podozrivých osôb a tiež spôsobu likvidácie tohto odpadu," uzavrela Polícia SR.