Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia nezaznamenala zvýšenú mieru migrácie cez Slovensko

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rakúsky minister obrany pre nemecky denník Die Welt uviedol, že v rámci boja proti prevádzačom začalo Rakúsko s náhodnými kontrolami v blízkosti hraníc so Slovenskom.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Slovenská polícia nezaznamenala masívnu migráciu cez naše územie. V reakcii na náhodné kontroly Rakúska na hranici so Slovenskom to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

„V priebehu minulého týždňa boli aj na území Slovenska vykonávané kontroly vozidiel, v ktorých budeme aj naďalej pokračovať, pričom však neriešime masívnu migráciu cez Slovenskú republiku. Naďalej prebieha operatívna spolupráca s rakúskymi orgánmi,“ povedal Wäldl pre TASR.

Rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil v rozhovore pre stredajšie (20.9.) vydanie nemeckého denníka Die Welt uviedol, že v rámci boja proti prevádzačom začalo Rakúsko s náhodnými kontrolami v blízkosti hraníc so Slovenskom.

Dôvodom spoločnej akcie príslušníkov polície a armády má byť podľa neho skutočnosť, že čoraz viac prevádzačov sa snaží dostať utečencov na sever Európy cez Slovensko.

„Situáciu v rámci nelegálnej migrácie sledujeme a vykonávame všetky dostupné a potrebné kroky, aby nedochádzalo k nelegálnym prechodom cez územie Slovenskej republiky. Slovenská republika nie je cieľovou krajinou pre nelegálnych migrantov tak, ako je to napríklad Rakúsko a z daného dôvodu predmetný nárast cudzincov za posledné obdobie neregistrujeme,“ skonštatoval Wäldl.