Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Policajti si prevzali 49 nových vozidiel SUV

Štyridsaťdeväť kľúčov od nových policajných áut kategórie SUV odovzdal 26. marca 2015 v areáli Akadémie policajného zboru v Bratislave podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák spolu s policajným prezidentom Tiborom Gašparom príslušníkom obvodných oddelení PZ z celého Slovenska. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

Vozidlo s kompletnou policajnou výbavou stálo podľa slov ministra vnútra Roberta Kaliňáka približne 30.000 eur.

Bratislava 26. marca (TASR) – Strážcovia zákona si dnes na Akadémii Policajného zboru v Bratislave prevzali 49 z celkového počtu 165 nových vozidiel triedy SUV, ktoré budú slúžiť predovšetkým základným útvarom PZ.

„Tento typ vozidiel sa nám osvedčil nie len v horách, ale aj v bežných podmienkach iných regiónov, kde sú záhrady alebo chatky. Aj vďaka týmto autám sa nám podarilo znížiť kriminalitu v oblasti vykrádania chát o viac ako 40 percent,“ uviedol minister vnútra Robert Kaliňák na brífingu krátko po slávnostnom odovzdaní vozidiel.

Podľa neho má význam, keď je policajt dostupný a dokáže byť na mieste rýchlejšie. Strážcovia zákona sa tak môžu tešiť na nové vozidlá značky Kia, Hyundai a Volkswagen.

Fotogaléria z odovzdania 49 kľúčov od nových policajných vozidiel



„Stáva sa pravidlom, že raz za päť rokov je nevyhnutné tieto autá vymeniť, pretože väčšina z nich už má najazdených cez 250.000 kilometrov, a to potom dramaticky stúpajú náklady na opravy a prevádzku,“ vysvetlil Kaliňák.

Okrem kategórie G1 plánuje ministerstvo obmeniť aj takzvanú kategóriu G2, teda väčších SUV. Určené budú predovšetkým pre zásahové tímy, skonštatoval minister.

Vozidlo s kompletnou policajnou výbavou stálo podľa jeho slov približne 30.000 eur.