Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Polícia objasnila vlaňajšiu krádež traktora v Ostraticiach

Ilustračné fotoFoto: TASR/František Iván

Do objektu, kde bola poľnohospodárska technika, sa obvinený spolu s ďalšími páchateľmi vlámal podľa polície po vzájomnej dohode začiatkom decembra 2016.

Ostratice 25. septembra (TASR) - Polícia objasnila krádež traktora a poškodenie ďalších dvoch strojov, ku ktorým došlo ešte vlani v decembri v Ostraticiach v okrese Partizánske. Z obzvlášť závažného zločinu krádeže, sčasti v štádiu pokusu spáchaného formou spolupáchateľstva, obvinila 28-ročného muža z Galanty, po ďalších, minimálne dvoch zatiaľ neznámych páchateľoch pátra, informoval dnes TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Do objektu, kde bola poľnohospodárska technika, sa obvinený spolu s ďalšími páchateľmi vlámal podľa polície po vzájomnej dohode začiatkom decembra 2016. "Následne sa vlámali do dvoch uzamknutých traktorov s pripojenými vlekmi, avšak tieto traktory sa im nepodarilo naštartovať. Z oboch traktorov odcudzili autorádia, GPS jednotky, dva kufríky s ručným náradím, autochladničku, poškodili elektroinštaláciu a rozobrali prístrojovú dosku. Ďalej poškodili zámky na odstavených autách značky Peugeot Boxer a Fiat Ducato. Po tomto sa páchatelia vlámali do ďalšieho traktora s návesom, ktorý sa im už podarilo naštartovať a následne s ním jazdili až k Zbehom v okrese Nitra," opísal Kudlička.

Doplnil, že majiteľ strojov po zistení, že mu bol odcudzený traktor, určil pomocou GPS jeho polohu, ktorú nahlásil na polícii. Tá následne sledovala odcudzený traktor, pričom páchateľ si našiel únikovú cestu cez polia, vyskočil z idúceho traktora a tento narazil do stromu. "Traktor a odcudzené veci polícia zaistila a vrátila majiteľovi. V prípade, že by boli traktory odcudzené, vznikla by mu škoda vo výške asi 409.000 eur. Poškodením traktorov mu vznikla škoda vo výške minimálne 19.000 eur," ozrejmil.

Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Po ďalších páchateľoch tejto krádeže polícia intenzívne pátra.