Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Virálnu informáciu o únose dieťaťa v Ružomberku overuje polícia

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Virálna informácia, ktorá sa šírila v Ružomberku a okolí o únose dieťaťa, sa nateraz nepotvrdila a polícia ani neeviduje žiadne nezvestné deti.

Ružomberok 19. októbra (TASR) – Polícia preveruje virálnu informáciu o údajnom pokuse o únos dieťaťa v Ružomberku. To mala násilne lákať do auta cudzia osoba. V súvislosti s prípadom v meste zvýšili hliadky pri školách. Policajti vo štvrtok na sociálnej sieti uviedli, že nateraz sa informáciu nepodarilo potvrdiť a v tejto veci neevidujú žiadne nezvestné deti.

Správa o pokuse o únos dieťaťa sa začala nedávno šíriť na sociálnej sieti. Policajti ubezpečili, že bezodkladne po prijatí oznámení začali vykonávať potrebné úkony s cieľom objasnenia veci. "Príspevok, ktorý informáciu šíril, bol medzičasom zmazaný. Dovtedy však stihol nazbierať vyše dvetisíc zdieľaní," podotkli policajti.

Ružomberský hovorca Vladimír Miškovčík zároveň informoval, že na radnici sa vo štvrtok v súvislosti s incidentom uskutočnilo operatívne pracovné stretnutie.

"V prípade, že by ste boli svedkom podozrivého správania sa nejakej osoby v okolí školy, prípadne, ak by ste takúto osobu zaregistrovali, je potrebné bezodkladne kontaktovať políciu na tiesňovej linke 158 alebo 159. Zároveň všetkých prosíme, aby v prípade, že takéto informácie majú, riešili situáciu výlučne s políciou, nie na sociálnych sieťach," poznamenal hovorca.