Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Opitého vodiča a jeho spolujazdca obvinili z útoku na policajtov

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Obaja muži kládli podľa krajskej policajnej hovorkyne aktívny odpor, fyzicky i slovne na policajtov útočili.

Prešov 8. júna (TASR) – Polícia v Prešove v súvislosti s útokom na policajnú hliadku obvinila 52-ročného muža z prečinu útoku na verejného činiteľa spáchaného v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Druhého, 28-ročného muža, obvinila z prečinu útoku na verejného činiteľa. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, k udalosti došlo v sobotu (6. 6.) v obci Ličartovce, odkiaľ obaja muži pochádzajú.

"Muž pod vplyvom alkoholu ako vodič riadil osobné motorové vozidlo značky Volkswagen, ktoré bolo v prednej časti poškodené a nemalo predné evidenčné číslo. Na výzvu policajnej hliadky na zastavenie nereagoval a snažil sa s vozidlom ujsť. Zastavil až pred jedným z rodinných domov v obci. Vodič vystúpil z vozidla, odmietol predložiť doklady a s vulgárnymi nadávkami hliadke povedal, že nešoféroval. Spolujazdec prešiel na miesto vodiča a vystúpil z auta s tým, že šoféroval on. Vulgarizmy a nadávky smerom k policajtom nechýbali ani v tomto prejave," uviedla Ligdayová s tým, že starší muž, ktorý ako prvý vystúpil z miesta vodiča, mal v dychu 3,19 promile.

Obaja muži kládli podľa krajskej policajnej hovorkyne aktívny odpor, fyzicky i slovne na policajtov útočili a snažili sa im vziať služobnú zbraň. Starší z mužov povedal, že zoberie policajtovi zbraň a že ho zabije.

Za pomoci donucovacích prostriedkov boli muži zadržaní a umiestnení do cely policajného zaistenia.

"Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. Obom obvineným v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov," dodala Ligdayová.