Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Kapitána havarovanej výletnej lode obvinili zo všeobecného ohrozenia

Na snímke havarovaná výletná loď so švajčiarskou vlajkou po tom, ako narazila dnes nadránom do brehu Dunaja pri obci Vojka nad Dunajom 11. septembra 2016. Foto: TASR/PHaZZ

Škoda na poškodenej hrádzi bola odhadnutá na viac ako 60.000 eur. Za jej spôsobenie hrozí v zmysle zákona mužovi trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Vojka/Trnava 12. septembra (TASR) - Polícia obvinila z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti 50-ročného občana Rumunskej republiky. Podozrivý je z toho, že ako jeden z kapitánov výletnej lode MS Anesha plávajúcej pod švajčiarskou vlajkou narazil v nedeľu 11. septembra plavidlom do ochrannej hrádze rieky v prívodnom plavebnom kanáli rieky Dunaj. Výletná loď sa pohybovala po trase Viedeň – Budapešť a na palube bolo v čase nárazu približne 200 osôb vrátane personálu lode.

Škoda na poškodenej hrádzi bola odhadnutá na viac ako 60.000 eur. Za jej spôsobenie hrozí v zmysle zákona mužovi trest odňatia slobody na dva až päť rokov. Po výsluchu obvineného nebol dôvod na jeho zadržanie. Informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.