Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Polícia obvinila muža, ktorý chcel previezť 2 neplnoletých migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skupina páchateľov mala operovať na území štátov Slovenska, Maďarska, Poľska, Česka a Nemecka.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Polícia počas akcie Escape zadržala 55-ročného muža, ktorý chcel nelegálne previezť dvoch neplnoletých migrantov do Nemecka. Obvinila ho z trestného činu prevádzačstva. TASR o tom informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

"Podľa zistení polície chcel previezť zo Slovenska do Nemecka dvoch neplnoletých cudzincov, ktorí sa na Slovensko dostali nelegálne a boli umiestnení v centre pre deti a rodiny," priblížila polícia.

Policajti pracovali na odhalení prípadov nelegálnej migrácie a prevádzačstva týkajúcich sa neplnoletých cudzincov už dlhšie. Skupina páchateľov mala operovať na území štátov Slovenska, Maďarska, Poľska, Česka a Nemecka. "Aby boli prevozy sofistikovanejšie a ich odhalenie ťažšie, menili autá aj trasy prevozov," dodala Bárdyová.

Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii spolupracovali aj s kolegami z okolitých štátov, najmä z Českej republiky a Poľska. "V ostatnom období bolo v týchto troch krajinách obvinených 12 osôb pochádzajúcich najmä zo Sýrie, Turecka, Egypta a Palestíny. Pokúšali sa prepraviť cez územie SR do štátov západnej Európy minimálne 40 nelegálnych migrantov, ktorí boli dočasne umiestnení v centre pre deti a rodiny v Medzilaborciach," ozrejmila hovorkyňa.