Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Polícia prevezme od budúceho roka predsedníctvo siete EnviCrimeNet

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ide o významný medzinárodný úspech slovenskej polície, ktorý korešponduje s dlhodobou víziou odboru budovať stabilný a efektívny systém boja s environmentálnou trestnou činnosťou, uviedol Mário Kern.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Od budúceho roka prevezme polícia predsedníctvo medzinárodnej siete špecialistov na odhaľovanie, dokumentovanie a vyšetrovanie environmentálnej kriminality EnviCrimeNet. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

"Ide o významný medzinárodný úspech slovenskej polície, ktorý korešponduje s dlhodobou víziou odboru budovať stabilný a efektívny systém boja s environmentálnou trestnou činnosťou," vyhlásil riaditeľ odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia PZ Mário Kern.

Jedným z projektov realizovaných sieťou EnviCrimeNet je aj Life+ Satec, ktorého cieľom je zefektívniť medzinárodnú spoluprácu v rámci boja s environmentálnou trestnou činnosťou na strategickej úrovni. "Najmä zlepšením súčasných možností vyšetrovania, čím sa odstránia existujúce nedostatky a dôjde k zefektívneniu boja s environmentálnou trestnou činnosťou," vysvetlila Bárdyová.