Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia odhalila ďalších cudzincov, ktorí v SR pracovali načierno

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Policajti podľa nej predviedli osoby na oddelenie z dôvodu konania vo veci administratívneho vyhostenia.

Bratislava 26. apríla (TASR) – Cudzinecká polícia v súčinnosti s pracovníkmi inšpektorátu práce odhalila v utorok (24.4.) v jednej z bratislavských firiem cudzincov, ktorí na Slovensku pracovali načierno, pričom viacerých z nich administratívne vyhostili. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Baloghová.

"Príslušníci oddelenia cudzineckej polície v súčinnosti s pracovníkmi inšpektorátu práce vykonali kontrolu v objekte jednej z bratislavských firiem zameranej na výrobu a montáž motorových vozidiel. Počas kontroly zistili, že traja štátni príslušníci Ukrajiny vykonávajú inú činnosť, než na akú im boli udelené víza, a ďalších desať opakovane porušilo všeobecne záväzné právne predpisy," priblížila hovorkyňa PPZ.

Policajti podľa nej predviedli osoby na oddelenie z dôvodu konania vo veci administratívneho vyhostenia. Dokopy 11 cudzincom vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení na územie Ukrajiny so zákazom vstupu na jeden rok, jednému cudzincovi na tri roky a jednému zákaz vstupu neuložili. Cudzinci dostali sedem dní na vycestovanie z nášho územia.

"Akcia bola zameraná najmä na kontrolu oprávnenosti pobytu štátnych príslušníkov tretích krajín na území Slovenskej republiky, kontrolu dodržiavania pobytového režimu, nelegálne zamestnávanie cudzincov, plnenie povinností zákona o pobyte cudzincov, ako aj iných všeobecne záväzných právnych predpisov," objasnila Baloghová. Príslušníci oddelení cudzineckej polície podľa jej slov vykonávajú pravidelné a časté kontroly ubytovacích zariadení, súkromných priestorov pre ubytovanie cudzincov, ako aj prevádzok zamestnávateľov v celej svojej územnej pôsobnosti. V kontrolách budú pokračovať aj naďalej.