Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Polícia pátra po trojročnej Nikolete Kotlárovej

Nikoleta Kotlárová Foto: TASR

Hľadané dievča je vysoké zhruba 90 až 95 cm, má hnedé oči, oválnu tvár a hnedočierne stredne dlhé vlasy. V čase zmiznutia mala oblečený fialový sveter a čierne tepláky.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Prezídium slovenskej polície žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po trojročnej Nikolete Kotlárovej.

"Podľa informácií polície Českej republiky (ČR) mali rodičia zobrať svoju dcéru z detského domova v Dobřichoviciach (ČR), kde bola umiestnená na základe rozhodnutia Okresného súdu v Prahe. Je pravdepodobné, že ich ďalšia cesta bude smerovať na Slovensko," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Hľadané dievča je vysoké zhruba 90 až 95 cm, má hnedé oči, oválnu tvár a hnedočierne stredne dlhé vlasy. V čase zmiznutia mala oblečený fialový sveter a čierne tepláky. Podľa českých médií už o mesiac bude mať štvrté narodeniny. Hovorí česky, ale mieša češtinu so slovenčinou.

Podľa webu novinky.cz dievčatko si mali tajne zobrať drogovo závislí rodičia zo Slovenska. Podobne pred dvoma mesiacmi odviezli z domova na Slovensko svojho syna.

Česká polícia vyhlásila pátranie po Nikolete Kotlárovej.

Hovorkyňa polície Praha-Východ Štěpánka Zatloukalová informovala, že rodičia dnes počas návštevy detského domova využili, že niekto nezatvoril dvere, na ktorých je z oboch strán guľa, a s dieťaťom z domova odišli. Podľa jej slov je pravdepodobné, že budú chcieť odcestovať na Slovensko.

Podľa jej slov je pravdepodobné, že budú chcieť odcestovať na Slovensko. Sú totiž Slováci, otec je ročník 1975, matka 1982.

Akékoľvek informácie o pohybe alebo pobyte dieťaťa môžu občania poskytnúť na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru, prípadne na bezplatnom telefónnom číslo 158.

SR dostala prosbu o pomoc pri pátraní po Nikolete ako jedna z krajín v rámci schengenského informačného systému prostredníctvom národnej ústredne SIRENE v ČR. Tento systém zohráva úlohu prvotného kontaktu v rámci medzinárodnej policajnej spolupráce.