Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Po pochode v Bratislave zadržala polícia muža so zbraňou

Na snímke účastníci, ktorí pokračovali pred Národnú radu SR po skončení tichého pochodu študentov a slušných ľudí, ktorý sa začal na Šafárikovom námestí a pokračoval na Námestie SNP. Foto: TASR/Marko Erd

Pochod bol inak pokojný.

Bratislava 23. marca (TASR) - Policajti zadržali na Zámockej ulici v Bratislave 46-ročného muža, ktorý mal pri sebe počas protestu strelnú zbraň. Zásah sa udial až po oficiálnom ukončení ohláseného tichého pochodu. K hromadnému narušeniu verejného poriadku podľa polície nedošlo.



"Muž, ktorý mal zbraň v legálnej držbe bol hliadkou Policajného zboru predvedený a eskortovaný na príslušný útvar," povedal bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Účasťou na zhromaždení so zbraňou totiž porušil ustanovenie o zhromažďovacom práve.

Policajti pomáhali zabezpečovať pokojný priebeh ohláseného pochodu, ktorý organizovali vysokoškoláci z bratislavských univerzít aj následného neohláseného protestu pred Národnou radou SR. Na Palisádach a Mudroňovej ulici museli kvôli bezpečnosti obmedziť premávku pre motorové vozidlá.