Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Pochody boli bez výtržností, doprava je v centre Bratislavy obnovená

Snímka z pochodu za práva gejov a lesieb Dúhový pride 2017. Bratislava, 19. augusta 2017. Foto: TASR - Michal Svítok

Organizátori Duhového Pride dostali od polície informáciu, že do mesta prišli sympatizanti ĽSNS. K stretu nedošlo, centrum mesta bolo uzavreté.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Dva dnešné pochody v Bratislave sa zaobišli bez protiprávnych konaní. "Nezaznamenali sme narušenie verejného poriadku," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Cestná doprava je už v centre Starého Mesta obnovená.



Štátna aj mestská polícia dnes dohliadali na priebeh pochodov Dúhový Pride a Hrdí na rodinu. Prvý bol za práva gejov a lesieb, druhý zase na podporu tradičnej rodiny.

Organizátori Duhového Pride dostali od polície informáciu, že do mesta prišli sympatizanti ĽSNS. K stretu nedošlo, centrum mesta bolo uzavreté. "Monitorovali sme pohyb vozidiel členov a sympatizantov jednej z politických strán, vo väčšom počte jazdili po cestách hlavného mesta," vysvetlila Mihalíková.

Policajti robili dohľad aj nad odchodom fanúšikov ŠK Slovan Bratislava na futbalový zápas do Trnavy z Hlavnej železničnej stanice Bratislava a Železničnej stanice Bratislava - Vinohrady. Tam takisto nedošlo k výtržnostiam.