Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Polícia povolila dojazd nákladných vozidiel počas Veľkého piatka

Ilustračné foto Foto: TASR/MTI

Nákladné vozidlá majú v dni pracovného pokoja zakázanú jazdu na určených cestách. Výnimku polícia vydala, aby sa nehromadili v blízkosti štátnej hranice Slovenska s okolitými krajinami.

Bratislava 24. marca (TASR) - Nákladné autá budú mať počas Veľkého piatka (25.3.), ktorý je štátnym sviatkom, povolený dojazd. Všeobecnú výnimku im udelilo Prezídium Policajného zboru. Informovala o tom jeho hovorkyňa Denisa Baloghová.

Výnimka platí na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách určených pre medzinárodnú prepravu pre všetky nákladné vozidlá prichádzajúce na územie Slovenskej republiky zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty je na území Slovenska.

"Ak si to však vyžiada bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, policajti budú aj napriek tejto výnimke oprávnení zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy," uviedla Baloghová.

Nákladné vozidlá majú v dni pracovného pokoja zakázanú jazdu na určených cestách. Výnimku polícia vydala, aby sa nehromadili v blízkosti štátnej hranice Slovenska s okolitými krajinami, v ktorých daný deň nie je vyhlásený za štátny sviatok.