Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Polícia povolila na sviatok výnimku pre dojazd nákladných áut

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Výnimka je pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a pre vozidlá na cestách pre medzinárodnú premávku prichádzajúce na slovenské územie zo susedných štátov.

Bratislava 3. júla (TASR) - Prezídium Policajného zboru (PPZ) povolilo počas štvrtkového Sviatku sv. Cyrila a sv. Metoda (5.7.), ktorý je dňom pracovného pokoja, všeobecnú výnimku pre dojazd nákladných áut na slovenské územie. Informovala o tom hovorkyňa PPZ Denisa Baloghová.

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a pre vozidlá na cestách pre medzinárodnú premávku prichádzajúce na slovenské územie zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty je v SR.

"V prípade, že si to bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajt bude aj napriek tejto výnimke oprávnený zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy," upozornila hovorkyňa.

Podľa zákona majú nákladné vozidlá v deň pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách. Keďže v niektorých okolitých krajinách štátny sviatok nie je, polícia sa rozhodla udeliť výnimku. "Aby sa nákladné autá nehromadili v blízkosti štátnej hranice Slovenskej republiky s okolitými krajinami," vysvetlila Baloghová.