Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Ďalší planý poplach: Bombu na miestnom úrade nenašli

Ilustračné foto Foto: TASR

Tentokrát anonym nahlásil bobmu na Miestnom úrade v bratislavskom Novom Meste.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Policajti dnes nenašli bombu na Miestnom úrade v bratislavskom Novom Meste. Krátko po 13.00 h políciu o jej umiestnení telefonicky informoval anonym.

"Hodnovernosť týchto oznámení sa vykonanou pyrotechnickou prehliadkou nepotvrdila," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Anonym nahlásil bombu na Miestnom úrade v bratislavskom Novom Meste


Bratislavskí policajti dnes opäť preverujú anonymný telefonát o umiestnení bomby. Tentoraz by sa podľa vyhrážok mala nachádzať na Miestnom úrade v bratislavskom Novom Meste.
"Ihneď sme tam vyslali pyrotechnikov a psovodov so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Policajti teraz preverujú pravdivosť oznámenia. "Hneď ako to bude možné, verejnosť budeme o prípade bližšie informovať," dodala hovorkyňa.

Policajti dnes nenašli bombu na Miestnom úrade v bratislavskom Novom Meste. Krátko po 13.00 h políciu o jej umiestnení telefonicky informoval anonym.

"Hodnovernosť týchto oznámení sa vykonanou pyrotechnickou prehliadkou nepotvrdila," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.


Falošný poplach: Polícia nenašla bombu v Justičnom paláci


V Justičnom paláci v Bratislave dnes príslušníci polície bombu nenašli. Polícia preverovala oznámenie o údajnej výbušnine na súde v Bratislave. TASR o tom dnes ráno informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

"Príslušníci Policajného zboru SR, ktorí sa do budovy dostavili okolo 8.30 h, nariadili evakuáciu všetkých osôb prítomných v Justičnom paláci. Riadny chod súdov v Justičnom paláci, to jest Krajského súdu v Bratislave a Okresného súdu Bratislava I, bol obnovený po 11.00 hodine," uviedol pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Dnes krátko pred 08.15 h prijali podľa Slamkovej na linke 112 oznámenie o uložení nástražného výbušného systému v priestoroch jedného z okresných súdov v Bratislave. Nakoľko podľa nej z oznámenia nebolo zrejmé, o ktorý zo súdov ide, polícia vykonávala prehliadky v priestoroch okresných súdov v rámci hlavného mesta SR Bratislavy. Strážcovia zákona vyslali na miesta aj pyrotechnikov a psovodov so služobnými psami vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín.

Justičný palác museli za posledné obdobie evakuovať minimálne štyri razy pre falošné bombové poplachy.

Podľa slov Slamkovej boli zo strany polície v priestoroch súdov, ako aj v ich bezprostrednom okolí vykonané všetky potrebné úkony v zmysle zákona, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia.

"Hodnovernosť oznámenia o údajnej výbušnine, ktorá sa mala nachádzať v priestoroch jedného z okresných súdov v Bratislave, sa vykonanými pyrotechnickými prehliadkami priestorov nepotvrdila. V tejto súvislosti bolo na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," dodala hovorkyňa.