Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Polícia preveruje príjmy Anny Bubeníkovej, narazila na výhru

Foto: TASR/Milan Kapusta

Už za socializmu bol podľa vyšetrovateľov víťazný tiket príležitosťou, ako legalizovať príjem z trestnej činnosti, napísal denník SME.

Bratislava 30. marca (TASR) - Polícia pri preverovaní príjmov bývalej šéfky Fondu národného majetku (FNM) Anny Bubeníkovej za posledné roky narazila na informáciu, že v minulosti vyhrala vyššiu sumu peňazí. Informuje o tom dnešné vydanie denníka SME.

Akú sumu mala Bubeníková vyhrať, sa mu zistiť nepodarilo.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý Gorilu vyšetruje, denníku povedal, že o tikete vie. Bližšie ho nechcel komentovať, informácia sa podľa neho oficiálne nenachádza vo vyšetrovacom spise.

Bubeníková podľa SME tvrdí, že nejde o jej výhru, ale patrí jej príbuznému. Vylúčila, že by išlo o výhru v stávkovej kancelárii Fortuna, ktorú vlastní Penta. Bývalá šéfka FNM výhru príbuzného iba prevzala, aby ochránila jeho súkromie, povedal pre denník Bubeníkovej advokát.

Polícia preveruje Bubeníkovej príjmy v súvislosti s kauzou Gorila. V údajnom spise SIS zverejnenom na internete sa píše, že finančná skupina Penta mala nominantku SDKÚ vo FNM uplácať.

Už za socializmu bol podľa vyšetrovateľov víťazný tiket príležitosťou, ako legalizovať príjem z trestnej činnosti, napísal ďalej denník.