Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Bombová hrozba sa na súdoch v Prešovskom a Košickom kraji nepotvrdila

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Oznámenie týkajúce sa bomby na súdoch bolo podľa krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Jany Ligdayovej prijaté v Bratislave a bezpečnostné opatrenia sa vykonávali na celom území Slovenska.

Bratislava/Prešov 12. apríla (TASR) - Bombová hrozba sa na súdoch v Prešovskom a Košickom kraji nepotvrdila. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová TASR potvrdila, že v stredu polícia vykonávala potrebné opatrenia v Košickom kraji v súvislosti s nahlásením nástražného výbušného systému. "Vykonanými pyrotechnickými prehliadkami v objektoch súdov sídliacich na území Košického okraja neboli nájdené žiadne nástražné výbušné zariadenia alebo podozrivé zariadenia," uviedla.

Oznámenie týkajúce sa bomby na súdoch bolo podľa krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Jany Ligdayovej prijaté v Bratislave a bezpečnostné opatrenia sa vykonávali na celom území Slovenska.

"Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vykonali pyrotechnické prehliadky na súdoch v Bratislavskom kraji s negatívnym výsledkom," potvrdila pre TASR bratislavská krajská hovorkyňa polície Silvia Šimková.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová, sudcovia, zamestnanci aj všetky osoby nachádzajúce sa v tom čase v priestoroch súdov v Prešovskom kraji boli ráno z dôvodu oznámenej hrozby umiestnenia výbušného nástražného systému evakuovaní a na pracovisko sa vracajú postupne, v závislosti od pokynov príslušníkov polície.

"V súvislosti s touto udalosťou došlo k prerušeniu prebiehajúcich a k posunu naplánovaných pojednávaní, tiež k prerušeniu riadneho výkonu práce súdov. Túto mimoriadnu udalosť opätovne vnímame ako ďalšiu zbytočnú záťaž justičných pracovníkov a apelujeme na verejnosť, aby takýmto spôsobom konkrétni občania nemarili súdne pojednávania a nezneužívali bezpečnostné zložky štátu," skonštatovala Petrufová a dodala, že ide o štvrtú evakuáciu ich súdov v tomto roku.