Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Slovensko

TRAGÉDIA na juhu SR: Pri dopravnej nehode zahynuli dvaja policajti

Vážna dopravná nehoda sa stala pri obci Pribeta v okrese Komárno. Foto: PZ SR

Vážna dopravná nehoda sa stala pri obci Pribeta v okrese Komárno.

Bratislava 3. augusta (TASR/Teraz.sk) - Dvaja policajti v Nitrianskom kraji boli dnes predpoludním účastníkmi dopravnej nehody, pri ktorej utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. Išlo o dvoch policajtov oddelenia železničnej polície. Na sociálnej sieti o tom informovalo Prezídium Policajného zboru SR.

Vážna dopravná nehoda sa stala medzi obcami Bajč a Pribeta v okrese Komárno, spresnila hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) ZaMED, s.r.o, v Komárne Jana Váňová Peráčková.



"Zrazili sa dve osobné vozidlá a jedno nákladné vozidlo. V jednom osobnom vozidle sa nachádzali štyri osoby, z toho dvaja dospelí a dve deti, v druhom osobnom vozidle dve dospelé osoby a v nákladnom vozidle tri dospelé osoby. Osoby v nákladnom vozidle boli zakliesnené, z vozidla im pomohli hasiči," povedala Váňová Peráčková.

Dve osoby z osobného vozidla utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli. "Po príchode ZZS im už záchranári nedokázali pomôcť. Okrem nich na mieste ošetrili sedem osôb, pričom jedno z detí previezli vrtuľníkom do nemocnice. Niektoré osoby zúčastnené na nehode aj napriek odporúčaniu záchranárov odmietli prevoz do nemocnice," doplnila hovorkyňa ZZS ZaMED v Komárne.



Minister vnútra Robert Kaliňák sa k priebehu nehody nechcel bližšie vyjadrovať. "Mám informácie o priebehu tej nehody, ale bolo by asi nevhodné z mojej strany informovať o tom, ako sa tá nehoda udiala. Bolo tam niekoľko nešťastných okolností, keď to policajné auto bolo vysunuté do protismeru, kde sa zrazilo s nákladným vozidlom, čo potom vlastne znamenalo tú veľkú katastrofu," uviedol.

KRPZ: Policajti sa vracali do svojho útvaru



Dvaja policajti Oddelenia železničnej polície v Štúrove, ktorí dnes predpoludním zahynuli pri tragickej dopravnej nehode medzi obcami Pribeta a Bajč v okrese Komárno, sa presúvali z Nových Zámkov do svojho útvaru. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková.

Podľa jej slov v danom úseku cesty pravdepodobne do ich vozidla sprava narazilo Suzuki, idúce po vedľajšej ceste. "Došlo k zrážke a následnému nárazu služobného vozidla značky Kia Ceed do protiidúcej dodávky Peugeot Boxer. Vozidlo Suzuki skončilo po zrážke mimo cesty. Pri nehode utrpeli dvaja policajti vo veku 39 a 34 rokov zranenia nezlučiteľné so životom. Ľahšie zranenia utrpelo päť ďalších účastníkov," povedala Čuháková.

Okolnosti dopravnej nehody ako miera jej zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Na mieste nehody je aj znalec z odboru cestnej dopravy, ktorého znalecký posudok prispeje k objasneniu jej priebehu. Riaditeľ KR PZ v Nitre, ktorý je takisto na mieste udalosti, apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, ktorých doslova prosí o ohľaduplnosť na cestách a žiada vodičov, aby sa plne venovali vedeniu vozidla a sledovali situáciu v cestnej premávke. Zvlášť v období vysokých teplôt ovzdušia, keď skôr dochádza k únave a útlmu zmyslov," ukončila hovorkyňa KR PZ v Nitre.