Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Polícia prijala opatrenia pre súkromné bezpečnostné služby

Ilustračná snímka.. Foto: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Pozastavené je vykonávanie a určovanie skúšok odbornej spôsobilosti a kvalifikačných skúšok.

Bratislava 17. marca (TASR) – Prijímanie žiadostí o udelenie licencie na prevádzkovanie bezpečnostnej služby, vlastnej ochrany a žiadostí o udelenie akreditácie je pozastavené. Opatrenie, ktoré reaguje na šírenie nového koronavírusu, bude na úseku súkromných bezpečnostných služieb (SBS) platiť do odvolania. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Rovnako je pozastavené vykonávanie a určovanie skúšok odbornej spôsobilosti a kvalifikačných skúšok. "V prípade potreby treba vyrozumieť akreditované osoby," priblížila Bárdyová. Osobám, ktorým skončila platnosť preukazu odbornej spôsobilosti a boli prihlásené na skúšky, ale nemohli sa ich zúčastniť, ako aj osobám, ktorým skončí platnosť preukazu odbornej spôsobilosti, sa umožňuje naďalej vykonávať fyzickú ochranu podľa zákona o súkromnej bezpečnosti do odvolania. Platí to aj pre osoby, ktoré sa zúčastňujú výkonu fyzickej ochrany bez preukazu odbornej spôsobilosti.

Podľa Bárdyovej sa fyzickým osobám a právnickým osobám, ktorým v období od 12. marca uplynie dvojročná lehota na predloženie dokladov bezúhonnosť, spoľahlivosť a zdravotná spôsobilosť, umožňuje odklad na predloženie zamestnávateľom a príslušnému orgánu do odvolania.

"Upozorňujeme občanov, že na tieto pracoviská budú vpustení len s rúškom, šálom alebo obdobnou ochranou tváre. Odporúčame občanom, aby svoje podania a komunikáciu s pracoviskami na úseku súkromnej bezpečnosti realizovali elektronickou formou alebo prostredníctvom Slovenskej pošty," dodala Bárdyová.