Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Polícia stále vyšetruje pád lampy na kreslo Štefana Harabina

Štefan Harabin Foto: TASR/Pavel Neubauer

Policajný vyšetrovateľ v kauze najprv vydal uznesenie o odmietnutí veci, ktoré mu však prokurátor zrušil. Polícia tak v januári 2017 začala trestné stíhanie vo veci.

Bratislava 14. augusta (TASR) - Polícia stále vyšetruje prípad pádu lampy na kreslá sudcu Najvyššieho súdu (NS) SR Štefana Harabina a jeho právneho zástupcu z mája 2016. TASR informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

„Vzhľadom na to, že v trestnej veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu je vykonávané vyšetrovanie, nebudeme sa bližšie k veci vyjadrovať, pretože by mohlo dôjsť k zmareniu vyšetrovania," povedal Wäldl pre TASR.

Policajný vyšetrovateľ v kauze najprv vydal uznesenie o odmietnutí veci, ktoré mu však prokurátor zrušil. Polícia tak v januári 2017 začala trestné stíhanie vo veci.

V máji 2016 spadla zo stropu v pojednávacej miestnosti sklenená časť svietidla priamo na kreslá Harabina a jeho právneho zástupcu. Tí vtedy nesedeli na svojich miestach. Miestnosť bola v tom čase prázdna a sklený kryt lampy sa po páde rozbil.

Niekoľko dní po udalosti požiadal Harabin predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD), aby z postu ministra vnútra odvolal Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Mal tak reagovať na fakt, že mu ministerstvo vnútra odmietlo prideliť policajnú ochranu, o ktorú po udalosti požiadal.

Rezort vnútra v minulosti okrem iného uviedol, že sudcovi ochranu neposkytne, lebo jediná osoba, od ktorej mu niečo hrozí, je on sám.