Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Tragická nehoda slovenských opatrovateliek: Polícia označila vinníka

Sedem ľudských životov vyhaslo ráno 14. októbra 2017 pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala pred 4.00 hodinou v katastri obce Nitrica v okrese Prievidza, jedna žena bojuje o život v nemocnici v Bojniciach. Foto: TASR

K tragickej dopravnej nehode mikrobusu Opel Vivaro a nákladného vozidla Man došlo 14. októbra 2017 krátko po 3.40 h na ceste I/9 medzi Hornými Vestenicami a Nitrianskymi Sučanmi.

Nitrianske Sučany 3. augusta (TASR) - Polícia ukončila vyšetrovanie tragickej dopravnej nehody pri Nitrici v okrese Prievidza z októbra minulého roka, ktorá si vyžiadala osem obetí. Nehodu podľa nej zavinil vodič mikrobusu, informovala v piatok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Na základe vykonaného dokazovania je zrejmé, že 54-ročný Milan, šofér mikrobusu Opel Vivaro, z nezistených príčin, zrejme z dôvodu nedostatočného venovania sa vedeniu vozidla, prešiel do protismernej časti vozovky, kde došlo k čelnej zrážke s protiidúcim nákladným vozidlom Man s návesom," uviedla Antalová.

Na základe toho podľa nej prievidzský policajný vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia z dôvodu neprípustnosti, keďže nie je možné trestne stíhať niekoho, kto zomrel.

"Do vyšetrovania tejto tragédie bolo pribratých niekoľko súdnych znalcov z rôznych odvetví. Bolo vyhotovených niekoľko znaleckých posudkov a boli vykonané všetky potrebné procesné úkony," priblížila ďalej policajná hovorkyňa. Súdny znalec z odboru doprava cestná, odvetvie nehody v cestnej doprave a technický stav cestných vozidiel podľa nej určoval technickú príčinu nehody, ako aj technický stav vozidiel.

Sedem ľudských životov vyhaslo ráno 14. októbra 2017 pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala pred 4.00 hodinou v katastri obce Nitrica v okrese Prievidza, jedna žena bojuje o život v nemocnici v Bojniciach. Ako informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), pri udalosti sa zrazil kamión s úžitkovým vozidlom Opel Vario, ktoré po nehode zostalo prevrátené na streche. Podľa Jozefa Minára z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby došlo k zrážke kamiónu s osobnou dodávkou, v ktorej sa údajne prevážali opatrovateľky z Rakúska na Slovensko.
Foto: TASR - KR PZ Trenčín


K tragickej dopravnej nehode mikrobusu Opel Vivaro a nákladného vozidla Man došlo 14. októbra 2017 krátko po 3.40 h na ceste I/9 medzi Hornými Vestenicami a Nitrianskymi Sučanmi. Po dopravnej nehode skončili obe vozidlá mimo cesty.

Bilancia tejto zrážky bola fatálna. Na mieste nehody zomrelo celkom sedem osôb, vodič mikrobusu - 54-ročný Milan z Michaloviec, 54-ročná Katarína zo Spišskej Novej Vsi, 55-ročná Ľubica z Prešova, 36-ročná Lucia z Prešova, 47-ročná Alena z Bardejova, 34-ročná Jana z Novák a najmladšia obeť - 28-ročná Júlia z Ráztočna. Štyridsaťosemročná Anna zo Stropkova utrpela vážne zranenia a bola rýchlou zdravotnou službou odvezená do nemocnice v Bojniciach. Jej zranenia však boli život ohrozujúce a svoj boj o život prehrala v bojnickej nemocnici. Vodič nákladného auta utrpel ľahké zranenie. Vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý bol na mieste, označil nehodu za najtragickejšiu v jeho dovtedajšej praxi.