Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

DBAJTE NA OBOZRETNOSŤ: Vaše cennosti nie sú v bezpečí ani na kúpalisku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ľudia sa podľa polície nemajú spoliehať na to, že taška, batoh alebo uterák ochráni cennosti pred zlodejom.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Policajti vyzývajú ľudí, aby si na kúpaliskách dávali pozor na svoje cennosti. Upozorňujú, že počas letnej turistickej sezóny zaznamenávajú zvýšený počet prípadov, keď návštevníci kúpalísk nechávajú svoje doklady spolu s peniazmi na deke bez dozoru.

Policajti pripomenuli prípad 19-ročnej ženy zo Senca, ktorá sa stala obeťou krádeže, keď nechala svoju kabelku voľne položenú na pláži pri jazere. "Neznámy páchateľ ihneď využil šancu a z kabelky jej odcudzil peňaženku spolu s finančnou hotovosťou a mobilný telefón," priblížila bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. V prípade sa začalo trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže, keďže neznámy páchateľ spôsobil škodu za 965 eur.

Polícia zdôraznila, že si treba vybrať miesto, ktoré je počas kúpania na dohľad. Ľudia sa nemajú spoliehať na to, že taška, batoh alebo uterák ochráni cennosti pred zlodejom. Na kúpalisko si podľa polície treba brať iba najnutnejšie doklady a nízku hotovosť, prípadne platobnú kartu. Odporúča využiť možnosť uschovania cenností v bezpečnostných skrinkách na recepcii.