Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Polícia varuje tínedžerov pred nakrúcaním znepokojivých videí

Policajti v Handlovej počas preventívnej akcie. Foto: Polícia

Apeluje na občanov, aby nedochádzalo k zamestnávaniu jej síl a prostriedkov na úkor prípadov, kde ide skutočne o ľudský život.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Polícia varuje tínedžerov pred nakrúcaním znepokojivých videí. Upozornila na prípad, keď muž vo videu pre zvýšenie sledovanosti opisoval, že je v ohrození života. Apeluje na občanov, aby nedochádzalo k zamestnávaniu jej síl a prostriedkov na úkor prípadov, kde ide skutočne o ľudský život.

"Policajná hliadka išla osobne preveriť, či nie je ohrozený život autora videa. (...) Policajti sa stretli s otcom autora videí, ktorý svojho syna ihneď telefonicky kontaktoval a zistil, že jeho život nie je v ohrození. Na základe vzájomnej dohody otec po príchode svojho syna zavolal na číslo 158 a potvrdil, že prišiel domov a nič mu nehrozí. Jeho syn uviedol, že myšlienky o svojej blízkej smrti nemyslel vážne, malo ísť iba o populárny trend na zvýšenie sledovanosti," ozrejmila polícia na sociálnej sieti.

Prezídium Policajného zboru v tejto súvislosti upozornilo, že akékoľvek podobné videá či statusy berie vážne. "Bez ohľadu na to, či ide alebo nejde o trend," doplnilo. Pripomenulo, že preverovanie je časovo náročné a zamestnáva viacero útvarov. Apeluje na mladistvých a ich rodičov, aby o téme diskutovali.