Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Polícia: Voľby prebiehajú v pokoji, policajti sú pripravení zasiahnuť

Na snímke policajné auto pred budovou Štatistického úradu (ŠÚ) SR počas volieb v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Okrem motorizovaných jednotiek dohliadajú na verejný poriadok i pešie hliadky, v teréne sú aj príslušníci kriminálnej polície.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Komunálne voľby prebiehajú v pokoji, policajti zatiaľ nezaznamenali narušenie a sú pripravení zasiahnuť. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.



"Voľby prebiehajú v pokoji, nezaznamenali sme narušenie, policajti sú od skorého rána v teréne a ostanú až do konca volieb. Sú pripravení zasiahnuť v prípade, že si to aktuálna situácia vyžiada,” informovala Baloghová.

Pripravenosť polície už pred voľbami deklaroval viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka. Na regulárnosť a pokojný priebeh volieb dohliada zvýšený počet policajných hliadok. Polícia dohliada aj na sídla okrskových, okresných a mestských volebných komisií, tiež na sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

Okrem motorizovaných jednotiek dohliadajú na verejný poriadok i pešie hliadky, v teréne sú aj príslušníci kriminálnej polície.

Nových starostov, primátorov a komunálnych poslancov si v sobotu volia obyvatelia v takmer 3000 mestách a obciach. Otvorených je viac ako 6000 volebných miestností. Zatvoria sa o 22.00 h. Potom sa začne sčítavanie hlasov. Priebežné neoficiálne výsledky bude zverejňovať Štatistický úrad SR na webstránke www.volbysr.sk. Oficiálne výsledky oznámi Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán v nedeľu 11. novembra.