Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Slovensko

Polícia vypočula Dobroslava Trnku vo veci podozrivého prevodu bytovky

Dobroslav Trnka Foto: TASR/Martin Baumann

Pozadie celej kauzy je podľa slov námestník& generálneho prokurátora Dobroslav& Trnku iné ako by sa mohlo zdať, rovnako ako jej medializácia.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka bol v priebehu dnešného dňa vypovedať na polícii. Vyšetrovatelia ho vypočúvali v súvislosti s kauzou podozrivého prevodu bytovky v Bernolákove.

"Vypovedal som asi tri hodiny a viem, že je to len v štádiu šetrenia - čiže zbierajú sa materiály. Ja som sa nedozvedel dnes od vyšetrovateľa, že by bolo začaté trestné stíhanie aspoň vo veci a takisto som sa nedozvedel, že by mi bolo vznesené obvinenie," povedal Trnka v relácii televízie TA3 Téma dňa, kde opätovne poprel, že by v tomto prípade pochybil.

Pozadie celej kauzy je podľa jeho slov iné ako by sa mohlo zdať, rovnako ako jej medializácia. "Aj dnes som vyšetrovateľom povedal, že disponujem určitými informáciami a určitými vecami... Má to charakter takzvanej konkurznej bytovej mafie, ale môžem vás ubezpečiť, že nie zo strany Mariána Kočnera," doplnil Trnka.

Námestník generálneho prokurátora pritom opätovne priznal, že sú priatelia s Kočnerom, ktorý je aj na takzvaných mafiánskych zoznamoch. Ten je bývalým spoločníkom Štefana Ágha, majiteľa spoločnosti, ktorá sa k bytovke v Bernolákove po podozrivom prevode dostala. "Kočner je naozaj môj priateľ, ale so mnou Kočner ani ja s ním, takéto veci nekonzultujeme," podotkol Trnka.

Zároveň pritom dal čiastočne za pravdu kritikom, ktorí po vypuknutí kauzy tvrdili, že k nej nemuselo dôjsť, ak by Generálna prokuratúra mala riadne zvoleného šéfa. "Ak by tam bol generálny prokurátor, tak by tie kompetencie, ktoré my (námestníci generálneho prokurátora) máme tak troška rozdelené, tak by boli v rukách jednej osoby a tým pádom by k takýmto problémom nemuselo dochádzať," podotkol.